Спешните медици Горна Оряховица са готови да оттеглят оставките си. 

...
Спешните медици Горна Оряховица са готови да оттеглят оставките си. 
Коментари Харесай

Спешните медици в Горна Оряховица готови да оттеглят оставките си

Спешните медици Горна Оряховица са подготвени да отдръпват оставките си. 
 Спешните медици в Горна Оряховица подават оставки след нападението над фелдшерка  Агресия против медици: Жена окървави лицето на фелдшерка, родственици на умряла към лекари:
До момента са подадени 28 оставки. Решението им да подадат оставки пристигна след нападението над фелдшерката Наталия Арамянова на 22 януари. 

Здравният министър Кирил Ананиев се срещна през днешния ден с доктор Емил Николов и доктор Деян Георгиев от Спешния център и представители на гражданско придвижване „ Събуди се " Г. Оряховица, което сега прави цивилен патрули на незабавния център.

Ананиев подреди в петък да бъде обезпечена 24-часова физическа защита на филиала.

За една година през него са минали 11 600 души, а близо 7 хиляди са обслужените адреси. Едва 30% от пациентите, на които е оказана незабавна помощ, са постъпили в болница.

По време на срещата са разисквани и въпроси, свързани с смяна в Наказателния кодекс при вербална и физическа експанзия над медицински лица, ефикасното разходване на средствата за незабавна помощ, смяна в категорията на труд за незабавните медици, наказания за хората, които подават подправени сигнали към 112, както и неналичието на фрагменти в системата.

Здравният министър още един път осъди похищенията по отношение на медицински експерти и съобщи, че Министерството на здравеопазването ще реагира с всички вероятни ограничения при такива случаи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР